perjantai 5. kesäkuuta 2009

Hirvensalmella seikkailemassa...Ensimmäiseksi...jee, taipparit meni läpi :)

Eli tosiaan, oltiin eilen Aidan ja Mikan kanssa Hirvensalmella Mikkelin nuuskujen järjestämässä taipparikokeessa ja läpihän se koe tällä kertaa meni. Minä vannotin ennen koetta, että otan kokeen rennosti enkä jännitä yhtään...hyvä asenne muuten, mutta eihän se toiminut! Minua jännitti koetilanteessa puolet enemmän kuin viime kerralla.

Me oltiin Aidan kanssa ensimmäisinä starttaamassa... Aida vaistosi jo heti kokeen alussa, että nyt tehdään jotain kivaa sillä minulla oli todellinen työ pitää neiti hallinnassa. Koepaikalla Aida lähti heti uimaan vaikka veteen ei oltu vielä mitään heitetty...onneksi kuitenkin käskystä Aida palasi viereeni ja koe voitiin oikeasti aloittaa!

Vesi työskentely meni Aidalla todella hyvin, intoa riitti. Myöskin hakuruutu sujui mainiosti ja taisi muutama palautus tulla ihan käteen saakka :)

Pitkän odottelun jälkeen oli sitten sen jäljen vuoro... Aida lähti jäljelle hyvin, mutta minun epäilykseni jäljen onnistumisesta heräsi siinä vaiheessa, kun Aida lähti haistelemaan jälkeä ihan super tarkasti. Aina harjoituksissa neiti on kaahaillut satalasissa edestakasin jälkeä pitkin...mutta nyt neiti lähti liikkeelle rauhallisesti ja varovasti! Minulla sydän pamppaili ja tilannetta ei helpottanut ikuisuudelta tuntuvat sekunnit kun koira hävisi kukkulan taakse...Voi mikä helpotus oli, kun tuomarin sanoi rauhallisesti, että tuoltahan tuo koira juoksee jänis suussa :)

Koeselostus:

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen

2. Uimahalu: Innokas

3. Hakuinto: Innokas koko ajan

4. Noutohalu: Nopeat oma-aloitteiset ylös nostot

5. Nouto-ote: Syvä pehmeä

6. Palauttaminen: Enimmäkseen ohjaajalle

7. Reagointi laukaukseen: Tarkkaavainen

8. Itseluottamus ja aloitekyky: Riittävä

9. Yhteistyö : Riittävä

10. Yleisvaikutelma: Työskentelyn haluinen hyvän riistakäsittelyn omaava koira.

Tästä on hyvä jatkaa...;)

Yllä muutama kuva kokeen kulusta...


2 kommenttia: