torstai 30. huhtikuuta 2009

Taipparikurssilla tapahtuu!


Aloitin Aidan kanssa noin vajaa pariviikkoa sitten taipparikurssin. Vaikean alun jälkeen meillä on lähtenyt Aidan kanssa sujumaan treenit parempaan suuntaan. Ensimmäiset kerrat taipparikurssilla meni Aidan osalta riekkumiseen ja pomppimiseen, ja omistajan osalta hermojen menettämiseen. Treenien jälkeen tuntui, että ei tästä hommasta tule lasta eikä...

Onni onnettomuudessa... Saimme Aidan kanssa tilaisuuden viime sunnuntaina päästä seuraamaan nome-toimikunnalle järjestettyä koulutusta, jossa kouluttajina olivat alan rautaiset ammattilaiset! Vaikka periaatteessa olin koulutuksessa kuunteluoppilaana niin onnistuin kuitenkin saamaan (kiitos taas Marikalle) kouluttajan katsomaan Aidan työskentelyä...siinä toivossa, että saisin hyviä neuvoja treenaamiseen! ... Ja niinhän minä sainkin!!! Kouluttaja nappasi minulta Aidan ja "teki taikansa". Aida kyllä yritti viimeiseen asti panna kampoihin, mutta kokenut kouluttaja antoi Aidalle kovemmman vastuksen...

Eli toisin sanoen, sain todella hyviä neuvoja miten jatkaa eteenpäin! Kouluttajan mukaan Aida on koira joka haastaa kouluttajansa. Neuvojen mukaan Aidan kanssa toimiessa ei puhuta vaan komennoissa käytetään ainoastaan pilliä, mukana olossa minä en katso koiraan vaan suoraan eteenpäin... jne... koitan siis olla mahdollisimman passiivinen tilanteessa.

Vaikka moni on sanonut minulle monia kertoja, että ole määrätietoinen koirasi kanssa, ole rauhallinen jne... niin siitä huolimatta en ennen tätä koulutuskertaa ymmärtänyt mitä nämä neuvot käytännössä - ja konkreettisesti ovat. Toisin sanoen oli hienoa nähdä, kun ammattilainen näytti ne konkreettiset toimet ja apuvälineet siihen miten ongelmista päästään yli!!!

Nyt meillä on Aidan kanssa mennyt treenit huippu hyvin :) On pitkästä aikaa ollut todella mukavaa treenata yhdessä Aidan kanssa... ja toivo siitä, että taippariikoe menee läpi, on taas herännyt!

Jees, mutta nyt on pidettävä pää kylmänä, ja mentävä askel/tassu kerrallaan eteenpäin :)

Tänään kevennettiin Aidan kanssa "tiukkaa" treeni ohjelmaa ja lähdettiin ns. vappu-lenkille Tiinan ja Leevin kanssa... Tiinan kanssa naurettiin koirille vedet silmissä kun Leevi "isona poikana" yritti Aidalta viedä parin metrin pituista halkoa....roikkuen välillä kepistä ilmassa :) ...voi että!

mutta... Oikein hyvää vappua kaikille!!!

3 kommenttia:

 1. Oi, onpas kiva kuulla että ootte saanu hyviä vinkkejä! (Ai aidako muka "haastaa kouluttajansa"... ei kai...). Ja kiva kun on blogiin tullu uutta luettavaa...oon jo ootellu kuulumisia! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa että ootte saanu huippuhyviä ohjeita! Tsemppiä treeneihin! Miekin saan kaverilta variksia, niin pääsen tyttöjen kanssa hieman kokeilemaan riistaa.. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun teilläkin on blogi, laitoin sen heti linkittäen meidän sivuille! :)
  Erki-iskä kuulumisineen & blogeineen löytyy www.tominatassut.com

  Samanlaiselta "honkkelijunnulta" Aida näyttää kuin isänsä aikanaan, joten kyllä sitä massaa sieltä ajanmyötä tulee. Tsemppiä harrastuksiin! !

  Terkuin Taina & Erki

  VastaaPoista