tiistai 9. helmikuuta 2010

Pikku-Nellaa katsomassa...






Viime viikonloppuna suuntasimme Opelin keulan kohti Tamperetta ja lähdimme tervehtimään Mikan siskoa Minjaa ja Minjan avomiestä Anttia ... sekä heidän uutta perheenjäsentään Nellaa. Nella on fieldspanieli ja tällä hetkellä vasta kymmenen viikon ikäinen pikkupallero :)

Mietin ennen vierailuamme sitä, miten nämä kaksi koiraa tulisivat keskenään toimeen. Aida aloitti pari viikkoa sitten juoksunsa ja tämä seikka nosti vielä lisää kysymyksiä päähäni vierailuamme koskien. Epäilykseni koirien suhtautumisesta toisiinsa osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä meidän noutaja näytti taas kerran sen, kuinka hieno luonne sillä on. Pikku-Nella sai roikkua Aidan korvissa, jaloissa ... ja milloin missäkin. Ainoastaan aivan aluksi Aida antoi pennulle pienen muistutuksen siitä, että hän on se vanhempikoira talossa ... mutta muutoin Nella sai kyllä roikkua sekä riekkua Aidassa mielin määrin. Viikonlopun aikana meidän pennusta kasvoi aikuinen koira, joka opetti pikku-Nellalle koiramaailman asioita.

Meneillään oleva juoksu teki varmasti Aidasta rauhallisemman reissumme aikana, mutta uskon myös, että pieni askel kohti "aikuisuutta" on otettu :) Ainakin, kun vertasin Aidan käyttäytymistä vajaa vuotta nuorempaan labradorinnoutaja Taraan. Kävimme reissullamme moikkaamassa myös energistä sekä leikkisää reilun vuoden ikäistä labramoottoria, jolla vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti ... samanlainen viipottaja kun Aida vuosi sitten :) ...voi kun aika kuluu niin nopeasti!

Reissussa oli mukava käydä, mutta kotiin oli myös kiva palata (ainakin Aidasta, joka on nukkunut pari päivää putkeen :) . Suunnitelmissa olisi ryhtyä, kunhan Aidan juoksu on ohi, treenaamaan enemmän nome-juttuja ja tokoa. Kesällä olisi mukava päästä starttaamaan nomekokeissa, mutta se vaatii vielä paljon töitä. Harjoitella pitäisi muun muassa paikallaanoloa sekä mukana kulkemista häiriössä ja paljon muitakin juttuja.

Huomenna olisi tarkoitus mennä vähän tokoa treenaamaan meidän omalle treenikentällä (kiitos Pilkon citymarketin :) . Huomenna on lisäksi Aidan sekä tietysti myös kahdeksan muun Vilijonkkalaisen kaksivuotis synttäripäivä. Oikein paljon onnea sen johdosta ....

Onnesta puheenollen. Aidan lonkkat sekä kyynärät kuvattiin tuossa joulukuun puolessa välissä ja terveen paperit sieltä tuli. Tuloksena: lonkat B/A ja kyynärät 0/0. Näillä jaloilla on kuvien perusteella hyvä hötkyillä menemään pitkän aikaan...

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :)
    Niin sai tosiaan Nella roikkua milloin missäkin...hännässäkin! Aikamoinen villikko tuo on! :)

    Antin kaveri oli kertonu sellasesta eläinlääkäristä, jossa järjestetään myös ilmaisia pentupiirejä, niin ajateltiin viedä Nella sinne, kun siellä saa käydä lauantaisin 4kk ikäiseksi asti. :) Saapahan leikkii oman ikäistensäkin kanssa ja riehua mielin määrin.

    Yksinolon kanssa on taas vähän menty taaksepäin, kun heti oven mentyä kiinni, alkaa uliseminen, mutta lisää treeniä vaan. :)

    Oli tosi kiva kun kävitte!!

    VastaaPoista
  2. No niin tulihan ne tärkeät terveystulokset blogiin! Voi suloisia suklaanvärisiä! Hauskat kuvat!

    Nyt treenataan reippaasti kesäkaudelle että päästäisiin porukassa kokeisiin!

    VastaaPoista
  3. Moikka! Aidan Nemo-veljen blogi löytyy: http://nemppari.blogspot.com/

    :)

    VastaaPoista
  4. Päivityksiä vaaditaan! :) Olisi kiva käydä lukemassa Aidan touhuja täältä blogista? Joko muuten odotatte peenuja? :)

    VastaaPoista