sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

WT - rastikoulutuspäivä



Tänään olin Aidan kanssa Selkiellä WT - rastikoulutuksessa. Sateisesta päivästä huolimatta tunnelma koulutuksessa oli korkealla... Ennen rastiosuuksien aloitusta minulla oli jo perhosia mahan pohjassa, sillä tarkoituksena oli suorittaa rastit kokeenomaisesti.

Ensimmäiseksi jokaisen koiran tuli noutaa ykkösmarkkeeraus. Meillä meni Aidan kanssa kyseinen osuus vähän "kiville" sillä Aida lähti omia aikoja noutoon ja avustajalle tuli todellinen kiire ylösottaa dami ennen Aidaa... kiitos vaan Taijalle :)

Seuraavana rastina oli hakuruutu josta koiran piti noutaa kaksi damia. Itse noudoissa ei Aidalla sinänsä ollut mitään ongelmaa, mutta mukana kulkeminen "koepaikalle" tuotti hieman työtä. Yllätyin kuitenkin positiivisesti siitä, miten hyvin Aida kulki mukana (eli siis ei tarvinnut kun kerran komentaa sivulle ja kehottaa kulkemaan mukana :) ... meille siis hyvä suoritus!

Viimeisenä rastina oli parityöskentely, jossa toisen koiran tehtävänä oli muistaa ykkösmarkkeeraus sen aikaa kun toinen koira käy linjasta oman damin. Toisen koiran palautettua linjasta dami, toinen koira sai hakea markkeerauksen. No, minä pidin kyllä Aidan kytkettynä sen jälkeen kun se oli oman osuutensa suorittanut. Sen verran kävi neito taas kuumana, että paikallaan olo noinkin kovassa häiriössä olisi ollut suorastaan mahdottomuus.

Näiden suoritteiden jälkeen ryhmä sai seurata avoimen- ja voittajaluokan koirien työskentelyä.

Koulutuksen jälkeen jäi taas se tulen palava into päästä treenaamaan. Oli kiva huomata se kuinka Aidan kanssa ollaan jo pikkuisen päästy eteenpäin (jos vaikka miettii kolmea kuukautta taaksepäin...:) Toisaalta, koulutuksessa taas muisti myös senkin kuinka paljon meidän molempien (eli minun ja Aidan) tulee vielä oppia tästä lajista (eli nomesta ja wt:stä)...mutta aikaahan tässä on ja kiire ei oo mihinkään (paitsi Liperin kokeisiin, apua :)

Kokeita ennen (jos nyt niihin edes mennään) on vielä luvassa Joensuun koiranäyttely. Hieman jännittää jo se, mitäkähän tuleman pitää... :)

Yllä muutama kuva mökkireissulta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti